Waar moet je op letten als je een boot koopt?


Een boot kopen is natuurlijk een spannende gebeurtenis. Je wilt een mooie boot hebben en je gaat op zoek naar het ideale model. Hierdoor kan het gebeuren dat je in je enthousiasme juist de belangrijkste zaken over het hoofd ziet. Wij geven je 3 tips voor waar je op moet letten als je een boot wilt kopen.

  1. Waar ga je varen?

Ben jij iemand die graag vaart maakt op de grotere wateren of ben je juist iemand die de smalle kanalen en rivieren af wil varen? Dit is een heel verschil. Wie in smallere wateren wil gaan varen heeft niet zoveel baat bij een zeilboot, bijvoorbeeld. Let dus op de combinatie met je vaargebied.

  1. Hoe zit het met de kosten?

Als je een boot gaat kopen, dan heb je hier een bepaald budget voor. Als je 5.000 euro hebt en je ziet een mooie boot voor 4.999 euro, dan is de deal al bijna gesloten. Maar houd je ook wel rekening met de terugkerende kosten? De ene boot heeft jaarlijks veel meer onderhoud nodig dan de andere, dus houd ook hier rekening mee.

  1. De staat van de boot

Een boot hoeft niet altijd tiptop in orde te zijn als je zelf bereid bent om er nog iets aan op te knappen. Koop je een tweedehands boot waar nog één en ander aan moet gebeuren? Bereken dat hoeveel dit gaat kosten zodat je kunt zien of het dit wel waard is. Je betaalt al snel te veel voor een relatief slechte boot.

Reageren is niet mogelijk