Mooiste zeillocaties in Nederland

Nederland is een prachtig land. Het is eigenlijk onbegrijpelijk dat jaarlijks zo veel Nederlanders op het vliegtuig of in de auto stappen op de vakantie in het buitenland te gaan vieren. Wanneer je de ogen opent en goed in de rondte kijkt, dan zal je zien dat ons eigen land ook rijk is aan prachtige gebieden. Liefhebbers van het zeilen kunnen dan ook op veel verschillende zeillocaties in Nederland terecht. Wij benoemen de drie Nederlandse zeillocaties die wij het mooist vinden.

  1. Het Markermeer

Het Markermeer is een prachtig binnenwater om de zeilen te hijsen. Je kunt hier eindeloos genieten van de rust en de ruimte. Het meer ligt tussen twee andere wateren in, namelijk het IJmeer en het IJsselmeer. Wanneer je zoekt naar een vakantiebestemming in Nederland om meerdere binnenwateren te gaan verkennen, dan is het zeker een goed idee om vlakbij het Markermeer te verblijven.

  1. Het IJsselmeer

Zoals aangegeven ligt het IJsselmeer direct naast het Markermeer. De twee binnenwateren lopen als het ware in elkaar over en worden enkel van elkaar gesplitst door een dijk. Het IJsselmeer is groot genoeg om helemaal op te kunnen gaan in de rust en de ruimte die je vindt op het water.

  1. Het Tjeukemeer

Het Tjeukemeer is een heerlijke plek om te gaan zeilen als je houdt van de wat kleinere binnenwateren. De omgeving is indrukwekkend en groen, waardoor je echt geniet. Veel mensen die nog moeten wennen aan het zeilen op grote wateren starten op het Tjeukemeer.

Reageren is niet mogelijk